Cosmetică Estetică Sănătate

Mezoterapie/Microneedling

15 noiembrie 2016

Cum poți întineri și slăbi prin mezoterapie

Tinerețe fără de bătrânețe și viață fără de moarte… așa se numea un basm pe care îl citeam în copilăria noastră, despre un ideal la care mulți dintre noi visau încă de mici. Totuși, știința nu a evoluat încă atât de mult încât să se descopere elixirul tinereții veșnice. Însă, există numeroase metode și tratamente corporale care ne promit o piele tânără și sănătoasă. Dintre toate acestea, am ales astăzi să vorbim despre mezoterapie și efectele sale.

Încă din 1952, în Franța, au fost testate primele tehnici de mezoterapie, de către medicul Michel Pistor. Acesta a reușit să pună bazele unei noi specialități a medicinei, care a fost recunoscută oficial în anul 1987. De atunci și până astăzi, tehnicile și metodele au evoluat, iar mezoterapia a devenit o utilizare frecventă și cu mare succes a medicinei moderne.

Termenul mezoterapie provine de la „mesos”, care în greacă înseamnă „mijloc”. Acest lucru se datorează faptului că mezoterapia are legătură cu mezodermul, stratul de mijloc al pielii, unde sunt introduse anumite substanțe, în cantități minime, care au efecte antiîmbătrânire. Haideți să vedem ce înseamnă acest lucru mai exact.

De ce să alegi un tratament de mezoterapie?

În doar câteva cuvinte, mezoterapia constă, mai exact, în injectarea în piele a unor cantități minime de extracte naturale, medicamente, vitamine și agenți homeopatici. Această injectare se face doar în locurile unde există probleme ale pielii (riduri, celulită, imperfecțiuni), iar zonele în care se aplică sunt: față, cearcăne, gât, decolteu, mâini.

Datorită tipului de piele a acestor zone, s-a demonstrat că acestea sunt locurile unde injectarea substanțelor hrănitoare pentru piele are efectul dorit. De asemenea, acestea sunt, de obicei, zonele cele mai afectate de factorii externi (lumină solară, vânt, frig și alte substanțe externe dăunătoare pielii).

Cu toate că multe din pacientele noastre se feresc de orice procedură care presupune injectare, trebuie să știi că procedura de mezoterapie este non-invazivă și nu este deloc dureroasă, deoarece este injectat stratul de mijloc al pielii, ceea ce înseamnă că acul utilizat în procedură nu va atinge nervii de durere.

Dacă încă pui la îndoială alegerea procedurii de mezoterapie, te invităm să afli care sunt beneficiile sale:

  • Eliminarea celulitei
  • Scăderea în greutate
  • Întinerirea pielii
  • Efecte antiîmbătrânire
  • Tratarea unor aspecte inestetice precum: acnee, celulită, vergeturi, cicatrici și riduri

În plus, mezoterapia este o metodă rapidă, care nu necesită spitalizare, repaus la pat sau anestezie generală.

Tot nu ești convinsă dacă această procedură este pentru tine? Gândește-te la următorii factori.

Indicațiile procedurii de mezoterapie

Pentru față, se recomandă procedura de mezoterapie de întinerire, în următoarele cazuri:

  • Piele matură
  • Piele uscată
  • Piele deshidratată, îmbătrânită
  • Riduri
  • Pori dilatați
  • Cearcăne

Pentru corp, există două tipuri de proceduri recomandate: mezoterapie anticelulitică, pentru reducerea celulitei și lipoliză, pentru topirea straturilor de grăsime.

De asemenea, există încă un tip de mezoterapie, aplicată la nivelul scalpului, pentru stimularea creșterii părului. Ea se recomandă în cazul alopeciei.

În cadrul clinicii noastre, poți opta pentru unul sau mai multe tipuri de mezoterapie, iar specialiștii noștri îți vor face recomandările potrivite și planul de ședințe.

Efectele mezoterapiei vor fi vizibile încă de la prima ședință, însă pentru rezultate definitive, se recomandă un număr mediu de 5-6 ședințe efectuate pe parcursul unei luni, și câte o ședință de întreținere la fiecare 2-3 luni.

În felul acesta, efectele vor fi vizibile și durabile, iar pielea ta va căpăta aspectul, tonusul, elasticitatea și puterea pe care o avea în tinerețe.

Costurile procedurii de mezoterapie variază în funcție de tipul de tratament dorit (întinerirea pielii, reducerea celulitei, topirea grăsimii sau creșterea părului). Anumite tratamente necesită un număr mai mare de ședințe pentru a se cunoaște rezultatele acestora, iar în acest caz, costurile vor fi mai mari. De asemenea, costurile variază și în funcție de substanțele folosite în cocktail-ul injectabil. Cele folosite pentru întinerirea pielii implică între 50 și 60 de substanțe, ingrediente active.

Pentru mai multe detalii, te rugăm să ne contactezi sau să ne faci o vizită. Te așteptăm cu drag pe la noi! J

You Might Also Like

Fără comentarii

Adaugă un comentariu