Cosmetică

Tratamentul cosmetic facial

18 martie 2021

Pielea este organismul cel mai mare al corpului nostru, ne acopera si ne ocroteste. Ea nu este un fluviu linistit, se modifica mereu, este intr-o continua schimbare, este o baricada intre corp si lumea exterioara, un organism complex care protejeaja, respira, elimina, pastreaza temperatura, informeaza, fortifica si influenteaza metabolismul hormonal. Corpul supravietuieste datorita rolului stratului cornos al pielii de-a retine apa, nelasand-o sa se evapore. Elasticitatea pielii ii permite sa opuna rezistenta eficienta la atacurile mecanice cum sunt lovituri, zgarieturi, intepaturi, intinderi, iar pelicula acida de la suprafata epidermei protejeaza impotriva atacului microbian, ucide bacteriile, se opune penetrarii substantelor daunatoare si a prafului din mediu. Toate acestea sunt roluri minime pe care le executa pielea noastra in fiecare moment.

Pentru a sti cum sa aparam acest invelis atat de pretios, precum si alegerea corecta a produselor cosmetice pe care sa le folosim, e bine sa ne cunoastem tipologia pielii si gradul ei de echilibru. Aceasta se obtine cu o vizita la un specialist in cosmetica.

In Centrul DeeA realizam tratamente cosmetice si dermatocosmetice personalizate fiecarui tip de ten si luand in considerare geneticul, varsta, anotimpul si nevoile pieli la acel moment. Sfaturile cosmetice nu se adreseaza doar fetei, ci si intregului corp ca un tot unitar fiindca, pielea, acest invelis magnific al corpului este o oglinda a sufletului si a trairilor interioare. Pe ea apar pete, iritatii, vergeturi, depuneri celulitice, pilozitati, riduri, toate acestea fiind un limbaj al miscarii interioare a organismului. Pielea nu trebuie luata in considerare doar ca un etalon al frumusetii, ci ca expresie a sanatatii organismului. Orice dezechilibru se reflecta asupra pielii fetei prin alterarea coloritului si manifestari inestetice care apar in anumite zone pe ten datorita starii de oboseala a organelor interne. Asadar pielea ta vorbeste cu tine, are un limbaj propriu pe care cand il intelegi, ii dai corpului tau ceea ce are nevoie.

Pielea fetei poate fi frumoasa, proaspata, luminoasa, indiferent de varsta cand sunt cunoscute necesitatiile si exigentele ei, iar daca este ingrijita si tratata inca din tinerete, previne imbatranirea precoce.

Inca din primul tratament in Centrul DeeA, identificam si tratam nevoile si dezechilibrele tenului, va indrumam in intretinerea zilnica corecta si in alegerea produselor cosmetice benefice. Autocunoasterea aduce claritate, siguranta si incredere in alegerile fata de tine.

Se spune ca fiecare om este raspunzator de cum arata. Am fost creati frumosi, dar noi pe durata vietii terestre, din graba sau necunoastere, nu intotdeauna reusim sa pastram acest invelis cat mai mult timp frumos si sanatos.

Mirela Flostoiu Cosmetolog
Centrul de Sanatate si Frumusete DeeA

You Might Also Like

Fără comentarii

Adaugă un comentariu