Cosmetică

Masajul anticelulitic

30 iunie 2016

TIPUL DE CELULITĂ

Celulita este o stare, ce se caracterizează prin depuneri de țesut adipos (grăsime) cu repartizare neuniformă sub piele. Prezența celulitei indică acumularea locală de grăsime, care se prezintă sub aspectul de „coajă de portocală”, în faza inițială, iar în stadiile avansate apar denivelări la nivelul pielii ce devin din ce în ce mai vizibile și grăsimea cumulându-se în cantități mari sub formă de noduli.

Situațiile care favorizează apariția celulitei și a excesului ponderal sunt determinate de: gurmanzi, sedentari, comportamentul alimentar incorect, substanțe care influențează negativ echilibrul hormonal al organismului.

Masajul anticelulitic nu tratează definitiv și complet celulita, dar contribuie la uniformizarea suprafeței pielii prin eliminarea depunerilor de țesut adipos (grăsime). Masajul se dovedește a fi eficient în cazul în care celulita este favorizată de comportamentul alimentar incorect și a sedentarismului, iar rezultatele sunt mai bune cu cât tratamentul începe mai devreme.

 

BENEFICIILE MASAJULUI ANTICELULITIC

            Masajul anticelulitic urmărește remodelarea aspectului țesutului adipos și de a îndepărta celulita într-o proporție cât mai mare. În timpul masajului anticelulitic se acționează asupra zonelor afectate și anume: brațe, abdomen, coapse și fese; cu ajutorul mainilor terapeutului sau cu instrumente speciale. Ședințele sunt repartizate în sesiuni repetate în funcție de rezultatul dorit (de întreținere sau remodelare rapidă), astfel încât să se reducă treptat aspectul celulitic.

Masajul anticelulitic are influențe asupra metabolismului celular și sistemului glandular, caracterizat printr-un consum accelerat de calorii și eliminarea excesului de apă reținut în țesut cu scopul scăderii în greutate. Alte influențe benefice ale masajul sunt acelea de îmbunătățire a circulației sanguine, de activare a sistemului venos cu scopul de a elimina mai repede rezidurile metabolice acumulate la nivel celular, cel mai important este efectul de drenare locală cu rezultate în ameliorarea elasticității și tonusului pielii.

Rezultatele cele mai bune ale masajului anticelulitic se obțin cu ajutorul cremelor, dar mai ales cu uleiurile esențiale de ghimbir, scorțișoară, cuișoare, portocală și lămâie pe care le folosim cu mare încredere în salon.

Eficacitatea masajului anticelulitic se mai asociază și cu alte tratamente eficiente care accelerează eliminarea celulitei sunt: electrostimularea, împachetările cu soluții pentru celulită și drenajul limfatic. Pentru ca masajul să aibe efect și rezultatele obținute să reziste o perioadă mai lungă de timp, este necesar să se adopte un stil de viață sănătos, ceea ce presupune: activitate fizică susținută, regim alimentar sănătos cu implicarea consumului de apă necesar pe 24 h.

 

INDICAȚII / CONTRAINDICAȚII

  • În perioada menstruației, masajul anticelulitic se resimte la intensitate mai mare, astfel se recomandă o pauză în primele două zile ale menstruației, sau se poate face masaj de drenaj limfatic, relaxare, reflexoterapie etc.
  • Este contraindicat persoanelor care suferă de afecțiuni dermatologice sau de varice, deoarece se poate agrava simptomatologia și duce la complicații.
  • Este contraindicat persoanelor care sunt în perioada de alăptare sau care prezintă dureri la nivelul inciziei cezariene.

You Might Also Like

Fără comentarii

Adaugă un comentariu