Masaj Sănătate

Tehnica Raindrop

29 septembrie 2015

Tehnica Raindrop combină cunoștințele străvechi ale indienilor Lakota, din  America de Nord, cu tehinica Vita Flex provenită din Tibet și cu cele mai noi cunoștinte din domeniul aromoterapiei datorate cercetărilor și experienței echipei Young Living. În cadrul acestor tehnici se vor aplica, pe tălpile picioarelor și pe spate, uleiuri esentiale calmate și revigorante cu grad terapeutic standard, care apoi vor fi ajutate să pătrundă prin piele cu diferite mișcări de echilibrare energetică, executate manual. În acest fel, corpul va fi stimulat să=și mobilizeze puterea de autovindecare, să realizeze un echilibru pe plan fizic și energetic, să dizolve blocajele, să declanăeze procese de detoxifiere și să reducă stresul acumulat. În timpul desfășurării terapiei se instalează o stare de bine și o relaxare profundă atât pentru pacient cât și pentru terapeut.

 

ULEIURILE ESENȚIALE VERIGA SLABĂ DIN MEDICINA MODERNĂ

Plantele nu joacă doar un rol vital în ecosistemul planetei, ele sunt și strâns legate de bunăstarea fizică, emoțională și spirituală a omenirii de la începuturile sale.

Uleiurile esențiale, cea mai puternică parte componentă a plantelor, sunt explorate încă din cele mai vechi timpuri. Uleiurile esențiale au o paletă largă de utilizare: sunt antibacteriene, antivirale, antifungice, antiparazitare, stimulează regenerarea țesuturilor, au capacitatea de a transporta substanțe nutritive și de a oxigena celulele, stimulează și/sau relaxează sistemul nervos, echilibrează starea de spirit, alungă emoțiile negative și creează o atmosferă armonioasă.

 

CE SUNT ULEIURILE ESENȚIALE ?

Uleiurile esențiale sunt lichide volatile aromate, obținute fie prin distilare (majoritatea), fie prin presare la rece (coaja de citrice) .

Compoziția uleiurilor esențiale este foarte complexă, constând în sute de compuși chimici diferiți și unici.Mai mult, uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și mult mai eficiente decat plantele uscate (ceaiurile) .Concentrația înaltă provine din calitatea materiei prime și a procesului de distilare.De multe ori este nevoie de mai multe plante pentru a produce o picătură de ulei esențial.

Uleiurile esențiale sunt diefrite de uleiurile vegetative (grase); nu încarcă porii precum multe uleiuri vegetale, nu se oxidează, nu râncezesc în timp și sunt antimicrobiene.

ISTORIC

Timp de secole, uleiurile esențiale s-au folosit în ritualuri de vindecare, religioase, pentru nevoi spirituale și fizice. Există documente ce datează din anul  4500 iHr care descriu utilizarea substanțelor balsamice cu proprietăți aromatice, care se foloseau în ritualuri religioase și în aplicații medicinale. Egipteni erau maeștri în întrebuițarea uleiurilor esențiale și a multor plante aromate în cadrul procesului de îmbălsămare. Imhotep, unul dintre fondatorii „medicinei faraonice”, este deseori asociat în documente cu deschiderea drumului catre întrebuințarea uleiurilor, ierburilor și plantelor aromate în scopuri medicinale.Este posibil ca egiptenii ca egiptenii să fi fost primii care au descoperit potențialul parfumurilor.

În Vechiul și Noul Testament există peste 200 de referințe privind plantele, substanțle aromate și uleiurile biblice. Alte referințe din istore: se spune ca lui Napoleon ți plăcea atât de mult apa de colonie din neroli ( flori de portocal amar), încât a comandat 162 de sticluțe din acestea.

În secolul XII, Hildegard de Bingen, o călugăriță a Ordinului Benedictin a utilizat o mare varietate de ierburi și uleiuri în vindecarea bolilor. Ea a fondat propira mânăstire și a fost autoarea mai multor scrieri.Cartea sa „Physia” are peste 200 de capitole dedicate plantelor și utilizării lor în procesul de vindecare a unor boli.

EPOCA MODERNĂ

La finele secolului XIX și începutul celui de la XX-lea, a avut loc reintroducerea uleiurolor esențiale în medicina moderna.

Rene Gattefosse, doctor în științe medicale este considerat părintele aromaterapiei moderne. În 1907, el a început împreună cu un grup de oameni de știință, să studieze uleiurile esențiale. În cartea sa, Aromaterapia, publicată în 1937, relatează istoria vindecarii arsurilor grave cu uleiuri esențiale de levănțică.

Dr. Monciere le utiliza pe scară largă pentru proprietățile lor antibacteriene și vindecătoare de răni, în spitalele civile și militare în timpul Primului Razboi Mondial.

MOD DE ACȚIUNE ȘI PROPRIETĂȚI ALE ULEIURILOR ESENȚIALE DE GRAD TERAPEUTIC

Unul din factorii cedetermină puritatea, respectiv proprietățile terapeutice ale unui ulei esențial, este compoziția chimică.Compușii chimici pot fi influențați de : partea plantei din care s-a produs extracția, solul, altitudinea, metoda și momentul de recolatare al plantei, procesul de obținere. „Secretul ” unui ulei esențial cu efecte terapeutice este sa se păstreze, în compoziția lui, cât mai mulți compuși aromatici delicați cu putință.

Modalitatea prin care se obține este, de asemenea, hotărâtoare pentru calitatea și puritatea unui ulei esențial de grad terapeutic. Componente prețioase sunt distruse cu uțurință la presiune și temperatură ridicată, precum și la contactul cu metalele reactive chiic.

Uleiurile esențiale pure nu pot fi substituite de substanțe obținute în laborator, pe cale artificială. Deși chimiștii au creat cu succes principalele componente și arome ale unor uleiuri esențiale, aceste uleiuri sintetice nu au efecte și nici proprtietăți terapeutice, ba mai mult, pot chiar să prezinte riscuri.Uleiurile esențiale conțin sute de compuși chimici, care în combinație, le conferă proprietîți terapeutice unice. De asemenea, numeroase uleiuri esențiale conțin molecule și izomeri imposibil de reprodus în laborator.

Este important de reținut faptul că oricine practică aromaterapia, pentru a obține rezultatele dorite, este nevoie să folosească uleiuri de cea mai bună calitate!

Există în Europa un set de standarde, care stabilesc profilul chimic și principalele componente care stabilesc profilul chimic și principalele componente pe care trebuie să le aibă un ulei esențial de calitateterapeutică, cunoscute sub numele de standarde AFNOR (Asociația Franceză de Standardizare) și ISO ( Organizația de Standarde Internaționale). Aceste giduri îi ajută pe cumpărători să diferențieze uleiurile esențiale pure, cu proprietăți terapeutice, de cele de calitate inferioară, cu compoziție chimică similară.

Toate uleiurile folosite în tehnica Raindrop & Vitaflex Therapy sunt evaluate conform standardelor AFNOR și ISO.

Structura unică, solubilă în lipide, a uleiurilor esențiale este foarte asemănătoare celulelor umane.

Moleculele uleiurilor esențiale sunt de dimensiuni foarte mici, atomice, având capacitatea unică de a penetra membranele celulelor și de a fi asimilate rapid la nivelul sângelui și al țesuturilor.

Capacitatea anumitor uleiuri esențiale, cum este cel de cuișoare, de a reduce vâscozitatea sângelui, poate totodata accelera circulația sanguină și imunitatea.

În corpul uman unele uleiuri esențiale stimuleaza secreția de anticorpi, neurotransmițători,endorfine, hormoni și enzime.

Cercetările indică faptul că atunci cînd sunt vaporizate, acestea pot spori oxigenul din atmosferă și pot genera ioni negativi, fapt ce inhibă înmulțirea bacteriilor.Acest lucru ndică faptul că uleiurile esențiale joacă un rol important în purificarea aerului și neutralizarea mirosurilor.

INFLUENȚA AROMELOR ASUPRA STĂRII EMOȚIONALE ȘI FIZICE

Parfumul unui ulei esențial poate influența oamenii de la starea emoțională, pînă la durata vieții. Atunci cînd inhalăm un parfum, moleculele lui pătrund în nări, de unde ajung la nivelul bulbului olfactiv. Apoi ajung în sistemul limbic al creierului, centrul/ sediul emoțiilor și al amintirilor, compus din amigdală și hipocamp. Acesta este concentrat direct la acele părți componente ale creierului care controlează ritmul cardiac, tensiunea, repirația, la nivelul de stres și echilibru hormonal.Astfel, iată cum uleiurile esențiale vor determina efecte profunde,la nivel emotional și fiziologic.

CĂILE DE ABSORBȚIE ÎN ORGANISM

Simțul olfactiv (mirosul ) este singurul dintrecele cinci simțuri ale omului care este legat direct de sistemul limbic al creierului.Inhalat, un anumit parfum poate evoca amintiri și emoții, înainte chiar de a fi conștienți de acest lucru. Cînd vine vorba de miros, mai întîi reacționăm și abia apoi gîndim. Uleiurile esențiale, prin parfumul și structura lor moleculară unică, pot stimula direct sistemul limbic și hipotalamusul, cu efecte directe în procedura de hormoni.

Unele uleiuri esențiale ajută și la reglarea apetitului, implicit la reducerea semnificativă a greutății, datorită capacității lor de a stimula o secțiune a creierului care guvernează sentimentul de sațietate ori de prea-plin de după mese. Alte cercetări au demonstrat capacitatea aromelor unor uleiuri esențiale de a spori libidoul.

CÂTEVA INSTRUCȚIUNI PENTRU UTILIZAREA CORECTĂ A ULEIURILOR ESENȚIALE:

  1. Tălpile reprezintă una dintre cele mai sigure zone de aplicare ale uleiurilor esențiale.Cînd le administrăm unui pacient pentru prima dată, este recomandat să l e încercăm aici mai întâi, permițând corpului să se adapteze.
  2. Inhalarea directă poate fi o metodă profundă și intensă de aplicare, mai ales pentru decongestionarea căilor respiratorii. Recomandare : a nu se utiliza mai mult de 10-15 ori pe zi această metodă! Atenționare : Nu se recomandă această metodă pentru suferinzii de astm!
  3. Uleiurile de angelica, bergamontă, lămâie, portocală, mandarină, grapefruit – sunt fotosensibile! Pot depigmenta sau înroși pielea dacă se expune direct la soare, concomitent cu administrarea sau la 1-2 zile de la administrare.
  4. Uleiurile esențiale nu se aplică în ochi sau în apropierea ochilor, nici direct în urechi.
  5. Epilepticii și hipertensivii ar trebui să consulte un medic specialist înainte de a folosi vreun ulei esențial. Fiți foarte atenți cu uleiurile bogate în cetone ( busuioc, rozmarin , salvie ).
  6. Persoanelor cu teren alergic le indicăm să facă un test cu o cantitate foarte mică de ulei esențial pe o zonă de piele sensibilă (sub braț), timp de 30 de minute, înainte de a-l aplica pe celelate zone ale corpului.
  7. Femeile însărcinate vor avea mare grijă și vor consulta un specialist în momentulîn care doresc să urmeze un program de sănătate bazat pe uleiuri esențiale. Vor evita salvia, isopul, chimenul.
  8. Pe cale internă se pot utiliza câteva picături pe zi, din uleiurile cuprinse în categoria GRAS.
  9. reacții la uleiuri esențiale, administrate local sau oral, pot să apară și după 3-4 zile de la aplicare.
  10. Copiilor sub 18 luni, uleiurile esențiale bogate în mentol nu trebuie administrate în zona gâtului.
  11. Aplicarea locală, direct pe piele, este sigură pentru multe uleiuri esențiale, fără a fi diluate, de exemplu uleiul de lavandă (inclusiv pentru copii) .
  12. Uleiurile esențiale sunt solubile în ulei vegetal nu în apă! Când lucrăm cu ele, se va avea întotdeauna la îndemână  un ulei vegetal. Acesta va dilua uleiul esențial în caz de disconfort ( iritație a pielii ) datorat uleiurilor fierbinți – de exemplu : cuișoare, oregano, cimbru.
  13. Dintre aplicațiile directe amintim: masajul, acupunctura, presopunctura, împachetări calde sau reci, comprese,cataplasme, baie, vaporizare, inhalare, retenție vaginală, retenție rectala, utilizare orala-internă.

CONDIȚII DE PĂSTTRARE A ULEIURILOR ESENȚIALE

  1. Sticluțele cu ulei esențial se vor păstra bine închise, într-un loc răcoros, departe de surse de lumină și de soare. Se evită și temperaturile de îngheț.
  2. Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor, decât supravegheați.
  3. Uleiurile esențiale se vor păstra departe de flăcări, scântei sau surse de electricitate.Unele dintre ele, ca cel de portocală, brad, pin și mentă sunt inflamabile.

Tehnica Raindrop este o tehnică foarte puternică, în același timp foarte puternică, în același timp noninvazivă, ce folosește acțiunea antivirală, antibacteriană și antiinflamatoare a mai multor uleiuri esențiale importante, în scopul de a ajuta organismul să își mențină postura și alimentul corect.

Această tehnică a ajutat la atenuarea și chiar rezolvarea multor cazuri de scolioză, cifoză și dureri cronice de spate, eliminând în unele cazuri necesitatea intervenției chirurgicale.

Un alt principiu, care stă la baza Tehnicii Raindrop, este ideea verificată în practică și în cadrul unor studii științifice, conform căreia anumite tipuri de deformări ale coloanei vertebrale sunt cauzate de virusuri sau bacterii care se găsesc în stare latentă de-a lungul coloanei vertebrale.Acești agenți patogeni patogeni duc la inflamația țesuturilor care la rândul lor contorsionează și deformează coloana vertebrală.

Dr. Gary Young, fondatorul brandului Young Living, a dezvoltat Tehnica Raindrop, în baza cercetîrilor efectuate în ceea ce privește acțiunea antimicrobiană a uleiurilor esențiale, a cunoștințelor pe care le deținea privind tehnica VitaFlex, dar și a informațiilor fascinante legate de efectele tehnicii „mângâierea penelor” asupra mușchilor și sistemului nervos, tehnică învățată de la triburile de indieni Lakota din America de Nord.

S-a mai constata și faptul că atunci când tehnica „mângâierea penelor” a fost combinată cu energia uleiurilor esențiale și tehnica VitaFlex, efectele sale erau sporite în mod semnificativ.

De la implementarea sa în 1989, Tehnica Raindrop a primit numai laude din partea utilizatorilor săi din întreaga lume, pentru aportul adus în ceea ce privește starea de relaxare, eliberarea emoțională,purificarea țesuturilor și rezolvarea problemelor legate de coloana vertebrală.

ULEIURILE ESENȚIALE FOLOSITE ÎN TEHNICA RAINDROP

1.VALOR – supranumit „chiropracticianul din sticluță” , realizează coloana vertebrală și redă postura corectă corpului.Foarte eficient pentru sistemul osos.

Emoțional: gestionează sentimentele legate de „incapacitatea de a face față” , a fi fără apărare, pe frica de conflicte, de „pierdere a bătăliei” , de a se retrage, de a da înapoi.

Aplicare: se începe prin a se echilibra energia pacientului, aplicând VALOR pe tălpi și opțional pe umeri.

Este primul ulei folosit și unul dintre cei mai importanți pași pentru reușita masajului. Cheia reușitei acestei operațiuni, pentru a stabili echilibrul energetic, este răbdarea. Odată ce fregvențele încep să se echilibreze, este mult mai probabil să se producă alinierea structurală a corpului.Se menține poziția minim 5 minute.

2.OREGANO- puternic detoxifiant, puternic antioxidant și antiinflamator.

Emoțional : reduce sentimentul de vulnerabilitate.

Aplicare : pe spate, de la sacrum până la T5.Acesta se distribuie pe spate prin mișcările: „mângâierea penelor” si „palmier”.

3.CIMBRU- detoxifiant, distruge substanțele toxice din organism.

Emoțional: lucrează pe sentimentul de a fi neprotejat.

Aplicare: pe spate de la sacrum până la T5. Acesta se distribuie pe spate prin mișcările :  „mângâierea penelor” si „palmier”.

4.BUSUIOC-  reduce tensiunea în mușchi, efect antiinflamator.

Emoțional: reglează sentimentul de manipulare și oboseală mentală.

Aplicare: pe spate de la sacrum până la C7, pe două rânduri, paravertebral. Acesta se distribuie pe spate prin mișcările:  „mângâierea penelor” si „palmier” cât și prin mișcări mici circulare, pornind de la „ora 12”, cu vârfurile degetelor de o parte și alta a coloanei vertebrale alternativ, de 3 ori.

5.CHIPAROS- îmbunătățește circulația sanguină, împământează, întărește capilarere.Mai este numit „uleiul hipofizei”

Emoțional: reduce sentimentul lipsei de respect,al necuviinței, crește sentimentul de siguranță.

Aplicare: pe spate, de la sacrum până la C7. Acesta se distribuie pe spate prin mișcările :  „mângâierea penelor” , „palmier” și „furculița & fierăstrăul” de 3 ori.

6.WINTERGREEN (SALCIA HIMALAIANĂ)- reduce durerea

Emoțional: stimulează/crește sentimentul de conștientizare, la toate nivelurile și simțurile.

Aplicare: pe spate, de la sacrum până la C7. Acesta se distribuie pe spate prin mișcările:  „mângâierea penelor” , „palmier” și „balerina” de 3 ori.

7.MĂGHIRAN- fortifică musculatura

Emoțional: echilibrează sentimentul de neîmplinire, nerealizare, de a fi „decuplat”.

Aplicare: pe spate, de la sacrum până la C7, pe trei rânduri. Acesta se distribuie pe spate prin mișcările: „stroke lateral” pe ambele părți, „mângâierea penelor”, „palmier” și „opt-uri” de 3 ori.

8.AROMA SIEZ- relaxează musculatura, reduce durerea, foarte eficient pe articulații.

EmoționalȘ lucrează pe inconsecvență, neseriozitate, nepotrivire.

Aplicare: pe spate, de la sacrum până la C7, pe trei rânduri. Acesta se distribuie pe spate prin mișcările: „stroke lateral” pe ambele părți, „mângâierea penelor”, „palmier” și „dansul raței” de 3 ori.

9.MENTĂ PIPERATĂ- amplifică efectul celorlate uleiuri de trei ori, antiinflamator, reduce durerea.

Emoțional: reduce sentimentul de frcă de eșec, de dependență, rigiditate și restricționare, stimulează conștiența și acuitatea mentală.

Aplicare: pe spate, de la sacrum până la C7. Acesta se distribuie pe spate prin mișcările:  „mângâierea penelor” si „palmier”.

10.VALOR 

Aplicare: pe spate, de la sacrum până la C7, pe trei rânduri. Acesta se distribuie pe spate prin mișcările: „stroke lateral” pe ambele părți, „mângâierea penelor”, „palmier” și mișcări libere, la alegerea terapeutului pentru distribuirea uleiului VALOR pe întreg spatele.

11.ANGELICA ALBA- crește și întărește aura, aduce sentimentul de siguranță și protecție, neutralizează energiile negative.

AplicareȘ pe umeri,creștet, cervical.

REACȚII-EFECTE

O stare de relaxare și o eliberare emoțională ca urmare a Tehnicii Raindrop poate fi resimțită de majoritatea pacienților. Majoritatea se simt profund relaxați și au un sentiment de pace interioară. Cu toate acestea, este posibil ca unele emoții să iasă la suprafață în timpul sau după încheierea ședinței de Raindrop. În acest caz, pacientului i se va oferi multă apă, i se va recomanda mai multă odihnă,pentru a-i permite corpului să prelucreze această stare.

Detoxifierea fizică poate fi simțită chiar din timpul aplicării uleiurilor, sub forma stării de oboseală, dureri de cap, sete, excreții neplăcut mirositoare, modificări ale dispoziției ori disconfort la nivel cutanat. Aceste simptome sugerează faptul că toxinele au fost eliberate din celule, însă nu au putut fi eliminate din organism. Pacientul se va hidrata mai mult, pentru a facilita transportul și eliminarea deșeurilor și a toxinelor din organism.

Uleiurile esențiale din protocolul Raindrop, lucrează în corp timp de până la 10 zile, după aplicare. Cele mai multe simptome care apar, dacă apar, vor dispărea în decurs de 1-2 zile.

Dacă v-am captat atenția și sunteti curioase sa încercați această tehnică, vă așteptăm să vă programați la nr. de telefon 0728 980 616 sau folosind formularul de contact de pe site-ul nostru www.salondeea.ro

 

 

 

You Might Also Like

1 Comentariu

  • Reply Terapia Raindrop – Deea Brasov – SPA & Beauty Salon 13 septembrie 2016 at 11:22

    […] Pentru o vindecare permanentă, ai nevoie de mai multe sesiuni de terapie Raindrop. […]

  • Adaugă un comentariu