Cosmetică Lifestyle Masaj Sănătate

Masaj Ayurveda: redescopera modul sanatos de a trai!

29 septembrie 2016

Uneori, ți se cuvine un moment de răsfăț. Simți că ai nevoie să îți reîncarci bateriile pentru că factori precum rutina zilnică, stresul de la birou sau lipsa somnului te consumă și te obosesc. De aceea, chiar dacă ai o viață ocupată și puțin timp liber, chiar dacă nu îți permite timpul sau bugetul să îți iei o vacanță de fiecare dată când simți nevoia, noi îți propunem o soluție care te va ajuta; se numește masaj Ayurveda și își are originile în medicina indiană străveche.

Te-am făcut curios? Citește în continuare să afli despre ce este vorba.

Cuvântul „Ayurveda” provine din combinarea a două cuvinte: „ayur”,care în vechea limbă sanscrită, înseamnă „viață” și „veda” care înseamnă „știință”. Așadar, în traducere liberă, „Ayurveda” înseamnă „Știința vieții”. Teoria din spatele acestei terapii a fost testată timp de sute de ani și, de aceea, am ajuns și noi să știm astăzi de ea și chiar să o aplicăm cu succes în salonul nostru.

Haide să călătorim puțin în timp să descoperim semnificația și efectele acestui masaj!

Masajul Ayurveda îți aduce echilibrul în viață

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au aflat cum să trăiască sănătos. Modul de viață descoperit atunci se baza pe armonie, echilibru și relaxare și era recomandat de către medicii și înțelepții asiatici încă de acum câteva mii de ani.

Noi, în ziua de astăzi, redescoperim învățăturile înțelepților de odinioară și realizăm cât de bine se integrează aplicarea lor în stilul nostru de viață actual.

Teoria din spatele masajului Ayurveda se bazează pe studierea celor 5 elemente din natură: spațiu, apă, aer, foc și pământ. Acestea sunt elementele care stau și la baza corpului uman. Fiecare se regăsește într-o anumită proporție în corpul fiecăruia dintre noi și energia noastră poate controla echilibrul dintre ele.

Tehnica Ayurveda este recunoscută de către Organizația Mondială a Sănătății și este considerată una din cele mai complexe metode deoarece integrează în același timp trupul și spiritul. De aceea, presiunile din timpul masajului ayurvedic se fac pe anumite puncte, numite marma, de-a lungul cărora se deplasează viața în organism. Aceste puncte sunt zone în care este concentrată energia noastră și masajul are scopul să o elibereze și să o echilibreze. Punctele de energie sunt 107 la număr și toate sunt cunoscute de terapeuții noștri specializați.

Masajul ayurvedic poate fi de două tipuri:

  • Masaj complet (corporal)
  • Masaj Ayurveda lifting facial (capilar)

La noi în salon te poți bucura de amândouă!

De ce să încerci o ședință de masaj Ayurveda?

Dacă nu ai mai încercat până acum acest tip de masaj, atunci trebuie să știi că, în urma unei ședințe, te vei simți ca nou. Iată câteva din beneficiile acestui tip de masaj:

  • Îți aduce energie, te scapă de oboseală și vei avea un somn liniștit
  • Îți aduce poftă de viață și îți alungă stresul sau depresia
  • Ajută la detoxifierea organismului, curățarea acestuia și întărirea sistemului imunitar
  • Îți reface musculatura tensionată și te scapă de cârcei sau dureri musculare
  • Îmbunătățește circulația sângelui
  • Redă strălucirea pielii datorită uleiurilor hrănitoare folosite în cadrul terapiei

În plus, s-a dovedit de-a lungul timpului că masajul ayurvedic corporal complet a avut efecte miraculoase și la persoanele cu probleme de sănătate precum atrită, spondiloză sau alte probleme ale coloanei vertebrale.

Masajul ayurvedic capilar te poate ajuta și dacă ai probleme cu căderea părului (calviție) sau aspectul neîngrijit al acestuia. Este posibil ca, indiferent cât de des îți speli părul, acesta să nu aibă aspectul dorit de tine. O cauză poate fi lipsa de vitamine. De aceea, masajul de la Salon Deea, datorită componentelor hrănitoare din cadrul uleiurilor folosite, poate să te ajute în acest sens.

Ești pregătit pentru momentul tău de răsfăț?

La Salon Deea, terapeutele noastre aplică tehnica masajului ayurvedic atât pentru tot corpul cât și doar pentru cap. Aici, ai parte de momente de răsfăț de neprețuit și te vei lăsa pe mâini bune și experimentate în ceea ce privește atingerea tuturor celor 107 puncte de energie necesare în masajul Ayurveda.

Folosim uleiuri speciale de susan, recomandate pentru acest tip de masaj, ce au scop eliminarea frecării, răspândirea căldurii în corp și hrănirea pielii tale.

Dacă te simți pregătit, te așteptăm cu mare drag. Trebuie doar să ne contactezi să ne spui când poți să ne faci o vizită, iar de acolo și până la relaxarea ta completă este un drum pe care îl vom parcurge împreună.

You Might Also Like

Fără comentarii

Adaugă un comentariu