Masaj Sănătate

Uleiuri biblice tămăduitoare

15 septembrie 2016

Alege terapia cu uleiuri biblice tămăduitoare

Ai auzit de puterea vindecătoare a uleiurilor biblice? Încă din străvechi timpuri, oamenii au pus mare preț pe untdelemn datorită puterilor tămăduitoare ale acestuia. În Biblie se fac sute de referințe la untdelemn și fragranțe aromatice, fiind menționate zeci de uleiuri esențiale folosite la acea vreme de oameni pentru vindecarea trupului și sufletului.

Încă dinainte de scrierea Bibliei, uleiurile esențiale se inhalau, se aplicau pe corp și se ingerau. Ele s-au numit de-a lungul timpului „miresme”, „ungeri” sau „untdelemn aromat” datorită plantelor aromatice din care erau extrase. În ziua de astăzi există și mai multe uleiuri esențiale, însă cele despre care am ales să vorbim astăzi se numesc uleiuri biblice.

Aceste uleiuri sunt cele mai des menționate în Sfânta Scriptură și sunt folosite la salonul nostru pentru o terapie specială numită „Ungere cu uleiuri biblice”.

Tipuri de uleiuri biblice

În Vechiul Testament, în cadrul secțiunii 30 din „Exodul”, există chiar o serie de versete care fac referință la „mirodeniile” din care se extrag o serie de uleiuri esențiale: smirnă, scorțișoară, trestie, cassia și măslin.

Ele făceau parte din viața de zi cu zi a oamenilor încă de pe vremea lui Moise și, deși nu exista o explicație științifică la acea vreme pentru beneficiile acestor uleiuri, oamenii pur și simplu le foloseau pentru că îi relaxau, le dădeau o stare de bine, îi ajuta să gândească mai clar și le curățau trupurile, ceea ce s-ar traduce prin „dezinfectarea de bacterii” și „aliniere a informațiilor celulare” din ziua de azi.

Deși în Biblie se face referință la peste 30 de uleiuri, cele mai importante și des folosite sunt următoarele: smirnă, tămâie, trestie, lemn de cedru, scorțișoară, cassia, onice mirositoare, nard, isop, lemn de santal (aloe), mirt, chiparos, trandafir de stâncă.

Toate aceste plante stau la baza extragerii unor uleiuri esențiale ale căror proprietăți vindecătoare sunt un miracol și în ziua de azi, după mii de ani de folosire. Toate aceste uleiuri au nu doar parfumuri puternice, recomandate în aromaterapie, ci și proprietăți calmante cu efect puternic chiar dacă sunt inhalate sau aplicate pe corp și absorbite de piele.

Iată, pe scurt, care sunt proprietățile acestor uleiuri tămăduitoare:

  • Smirna: are efect dezinfectant și tratează eficient infecțiile sau rănile. Calmează durerile și problemele respiratorii.
  • Tămâia: remediu împotriva anxietății, reduce stresul și induce o stare de liniște. Induce o stare pozitivă de frumusețe, protecție și pace interioară.
  • Trestia mirositoare (obligeana): reduce stările de anxietate, scade frecvența coșmarurilor, e un remediu eficient împotriva insomniei și relaxează sufletul și trupul, fiind un tonic fizic și psihic în același timp.
  • Lemnul de cedru: combate căderea părului (alopecia areata), e antibacterian și un stimulant limfatic
  • Scorțișoara: are efect antibacterian, încetinește căderea părului și ajută la slăbire, fiind bogat în antioxidanți. Combate stresul și menține pielea tânără.
  • Cassia: e antiinflamator, antifungic, antibacterian, antiviral și anticoagulant
  • Onice mirositoare: ajută la regăsirea echilibrului fizic și psihic, fiind eficient împotriva durerii și în eliminarea stărilor negative
  • Nard: favorizează starea de zen, a păcii interioare și regăsirea echilibrului emoțional. E un ingredient eficient în masaje în caz de insomnie, migrene, stări de anxietate și eliberarea de stres.
  • Isop: e eficient împotriva infecțiilor respiratorii, a paraziților (ajută la eliminarea viermilor), împotriva infecțiilor virale și a problemelor circulației sângelui.
  • Lemn de santal (aloe): e antitumoral, antiviral, stimulează sistemul imunitar.
  • Mirt: antimutagenic, stimulează circulația sângelui, stimulează prostata și tiroida, desfundă sinusurile și curăță plămânii și este antispasmodic.
  • Chiparos: îmbunătățește circulația sângelui și întărește vasele capilare. E eficient împotriva infecțiilor și elimină retenția lichidelor în organism.
  • Trandafir de stâncă: acest ulei e antiviral, antibacterian, antihemoragic, antiinflamator și imunostimulent.

Masajul cu uleiuri biblice

Având toate informațiile de mai sus în minte, tu ai alege în acest moment un masaj cu uleiuri biblice?

Așa cum ai putut observa, fiecare ulei are proprietățile lui speciale. Imaginează-ți că, în cadrul unei singure ședințe de masaj, vei avea parte de toate beneficiile menționate mai sus! Terapeuții noștri experimentați vor folosi mai bine de 10 tipuri de uleiuri tămăduitoare diferite într-o ședință de masaj, în urma căreia te vei simți o persoană total diferită.

Stresul, anxietatea, grijile, toxinele din organism, bacteriile cutanate și alte disconforturi fizice și psihice pe care le ai te vor părăsi instant, lăsând în urmă o persoană fericită, relaxată, cu sufletul și trupul curate.

Pentru a te convinge singur, te lăsăm pe tine să încerci! Vino pe la noi la o cafea, pe str. Berzei nr. 8F, în Brașov sau contactează-ne telefonic și vom stabili împreună când începem propria ta terapie cu uleiuri biblice!

You Might Also Like

Fără comentarii

Adaugă un comentariu