Masaj Sănătate

Feelings – terapia cu uleiuri emoționale

10 noiembrie 2015

Terapia cu uleiuri emoționale este o procedură blândă și foarte plăcută, de aplicare a uleiurilor esențiale terapeutice: Valor/Curaj , Harmony/Armonie , Forgiveness/Iertare, Realease/Iertare, Present Time/Timpul Prezent și Inner Child/Copilul Interior.

CE SUNT ULEIURILE ESENȚIALE TERAPEUTICE?

Sunt lichide volatile aromate, liposolubile, cu greutate moleculară mică si penetrabilitate mare. Sunt partea cea mai pură și de cea mai înaltă vibratie a plantei.

Pentru obținerea lor sunt absolut necesare multiple condiții optime, toate obligatorii: solul, locul de cultivare, semințele, fertilizarea, perioada și ora de recoltare, modul de distilare, testarea calității, îmbutelierea, păstrarea, etc.

CUM SE OBȚIN ?

Majoritatea uleiurilor se obțin prin distilare cu aburi ( este foarte importantă respectarea timpului, a temperaturii și a presiunii ), din diverse părți ale plantei: flori, frunze, rădăcini, coajă, prin presare la rece. Aceste metode implică cheltuieli mult mai mari decât extracțiile cu solvenți,  dar sunt „singurele prin care se obțin uleiuri cu grad terapeutic”.

 

SETUL DE ULEIURI „FEELINGS” – SENTIMEMNTE

Majoritatea sentimentelor, senzațiilor și emoțiilor noastre de zi cu zi nu sunt consecința evenimentelor, stimuilor din prezent. Ele își au originea în programe din memoria celulară a corpului nostru, stocate cu ocazia unor experiențe emoționale ce au avut loc în trecut, pe care nu am fost în stare să le înțelegem, să le procesăm și să le rezolvăm în acel moment.

Multe experiențe traumatizante, unnele chiar uitate, rulează ca niște programe în corpul nostru, în special în acea zonă a creierului responsabilă cu luarea deciziilor, afectând astfel fiecare aspect al vieții noastre.

Când gândurile noastre sunt îngrădite de frică, de lipsa respectului de sine, de sentimentul că nu merităm mai mult și mai bine, luăm decizii care ne limitează, ne îngrădesc viața. Astfel o gândire limitată duce la decizii limitate, la o viață mult limitată față de potențialul universal și divin al acesteia.

Uleiurile esențiale reprezintă remedii puternice prin care memoria celulară a corpului nostru este curățată de informația greșită pentru a fi rescrisă corect. Moleculele uleiurilor esențiale ajung direct și rapid în creierul nostru emoțional și ne pun în contact cu problemele pe care le-am uitat de mult. Devenim astfel capabili să le recunoaștem și să le rezolvăm o dată pentru totdeauna. Când ne eliberăm de bagajul nostru emoțional, ne eliberăm de fapt de incapacitatea noastră de a ne manifesta propiul destin, cel mai înalt potențial.

CUM SE APLICĂ?

Aplicarea: o terapie durează aproximativ 2 ori și se repetă de câte ori este nevoie.

Valor/Curaj

Conferă încredere în sine, siguranță, integritate, curajul de a merge înainte. Echilibrează câmpul electromagnetic al corpului.

Indicat în atacuri de panică.

Compoziție: molid, lemn de trandafir, musețel albastru marocan și tîmâie.

„Cel mai mare păcat este să nu ai încredere în tine. Cui îi lipsește încrederea în sine, îi lipsește viața.” Dr. Gary Young

Harmony/Armonie

Ne aduce în armonie cu noi înșine, cu cei din jur, cu ciclurie vieții. Amestecul este benefic în reducerea stresului și amplificarea stării de bine. Aduce sănătate fizică și emoțională prin crearea unui echilibru firesc.

Compoziție:  mușcată, lemn de trandafir, lavandă, santal, lamâie, portocale, tamâie, angelică, isop, salvie spaniolă, iasomie, mușețel roman, bergamotă, ylang-ylang, palmarosa, trandafir, molid.

Forgiveness/Iertare

Lipsa iertării este una dintre  cele mai des întâlnite cauze ce stă la baza dezechilibrelor fizice, mentale și emoționale. Acest amestec stimulează capacitatea de eliberare a blocajelor emoționale, a amintirilor traumatizante.

Compoziție: trandafir, melisă, helichrysum, aneglică, tămâie, șavandă, bergamontă, mușcată, iasomie, palmarosa, mușețel  roman, lemn de trandafir, ylang ylang.

Present Time/Timpul prezent

Creează sentimenul de a fi prezent și conștient de lucrurile care se petrec în jurul nostru aici și acum. Este necesar să fim ancorați în prezent, pentru a ne dezvolta și pentru a merge înainte. Dacă ești cantonat în trecut sau în viitor, ratezi frumusețea momentului prezent.

Compoziție : neroli, ylang-ylang, molid.

Release/Eliberare

Ajută la eliberarea sentimentului de furie, a amintirilor traumatizante, a supărărilor, a resentimentelor, a dependenței și a atașamentelor. Ne deschide ușa spre noi posibilități. Este unul dintre cele mai puternicce uleiuri emoționale.

Compoziție: ylang-ylang, levănțică, mușcată, santal, mușețel albastru marocan.

Inner Child/Copilul interior

Ajută la stabilirea conexiunii cu esența noastră. Cu ajutorul lui se pune baza stabilirii echilibrului emoțional.

Compoziție: portocală, tangerină, iasomie, ylang-ylang, santal, molid, lămâiță, neroli.

”Când ești copil, toate lucrurile sunt posibile. Nu există limite. Când îți regăsești copilul interior, te regăsesti pe tine însuți. Copilul din tine este creativitatea ta.” Dr. Gary Young.

 

Vă invităm să vă bucurați de o ședință de relaxare, eliberare și încărcare energetică în incinta salonului nostru.

 

You Might Also Like

1 Comentariu

  • Reply Terapia Feelings – Deea Brasov – Beauty & Holistic Therapy 13 septembrie 2016 at 11:35

    […] Terapia Feelings, la fel ca terapia Raindrop, se bazează pe puterea vindecătoare a uleiurilor esențiale. […]

  • Adaugă un comentariu