Masaj Sănătate

Masajul balinez

5 decembrie 2017
masajul-balinez

Originar din Bali, masajul Balinez  este unic prin faptul că reunește mai multe tehnici, fiind totodata si una din cele mai vechi tehnici de masaj  tradițional din Indonezia.   Scopul principal al  masajului balinez este să creeze un echilibru între minte și spirit, aducând o stare de bine întregului organism.  Ajută la eliberarea de stres, detensionarea musculara, reduce insomnia și este bun în tratarea depresiei prin presiunea unor câmpuri energetice specifice.  Acest masaj este renumit și datorită faptului că acționează asupra a trei sisteme: nervos, hormonal și digestiv.

Masajul balinez are un nivel de eficiență foarte ridicat pentru că acționează asupra celor 12 meridiane care străbat corpul: meridianul ficatului, meridianul plămânilor, meridianul splinei-pancreasului, meridianul pericardului, meridianul rinichilor, meridianul stomacului, meridianul intestinului subțire, meridianul intestinului gros, meridianul vezicii biliare, meridianul vezicii urinare, meridianul Celor Trei Focare (superior, mijlociu și inferior), meridianul vase-sex. Prin aceste meridian trece energia CHI, care face un ciclu complet de 24 de ore. În acest interval, fiecare meridian are o perioadă de maxim, după care urmează perioada de liniștire, fiecare fiind de două ore. Terapeutul actționează asupra meridianelor îmbunătățind circulația CHI prin mișcări încete, lungi și profunde.

În esență masajul balinez este un masaj care aduce un echilibru între corpul fizic și cel spiritual, creeând o stare de bine și liniște. Lasă-te purtat pe tărâmuri asiatice, relaxându-te și găsindu-ți echilibrul.

You Might Also Like

Fără comentarii

Adaugă un comentariu