Masaj Sănătate

Masajul cu roci vulcanice

20 august 2017

Pietrele calde se folosesc în vindecare de peste 3000 de ani. Terapia cu pietre vulcanice se bazează pe disciplinele orientale conform cărora exista 7 puncte energetice numite Chakre, centre ale energie vitale ce sunt legate de organele corpului uman. Aşezate în centrele energetice ale corpului, pietrele distribuie energia binefacatore şi vindecătoare către organe. De asemenea, muşchii şi pielea vor fi energizate şi încărcate pozitiv prin masarea cu pietre calde.

Pietrele calde se folosesc din cele mai vechi timpuri. Există dovezi ca ele ar fi fost folosite în China şi India şi apoi de către amerindieni. Civilizaţiile străvechi le foloseau cu mult înainte, în ritualuri sacre şi pentru încălzirea caselor.

 

Amerindienii au folosit pietrele calde din cele mai vechi timpuri în ceremoniile lor rituale, care includeau şi purtarea pietrelor asupra lor pentru protecţie. În ceremoniile lor, ei foloseau cele patru elemente: foc, apa, aer şi pământ pentru incalzierea pietrelor. Femeia vraci trecea de la unul la altul o piatră perfect rotundă pe care o foloseau pentru a se masa cu ea în locurile dureroase. Femeile amerindiene foloseau pietrele calde pentru durerile menstruaţiei iar pietrele reci le aplicau după naştere pentru a ajuta la coagularea sângelui. Astfel o parte din pietre sunt aşezate pe corpul pacientului în cele şapte puncte cheie, puncte energetice numite Chakra. În cultura orientală se crede că acelor şapte puncte chakra le corespunde câte un organ vital, efectul stimulării lor fiind o stare de bine rapspandita în tot organismul. Celelate pietre rămase sunt folosite la un masaj ritmic ce oferă relaxare. Pietrele sunt alese pe mărimi şi forme în funcţie de fiecare parte a copului.

 

 

Beneficiile masajului cu roci vulcanice-

-elimina toxinele

-reface echilibrului energetic

-creste capacitatea fibrelor de colagen de a se întinde

-sunt diminuate problemele articulare

-elimina durerea

-stimuleaza corpul şi sistemul nervos

-creste circulaţia sangvină

-accelereaza asimilarea oxigenului la nivel celular

-creste activitatea rinichilor

-elimina edemele

-scade tensiunea arterială.

Comparând cu metoda clasică, masajul cu pietre vulcanice este, de fapt, o combinaţie de mai multe terapii, cum sunt hidroterapia, aromoterapia şi termoterapia. Dacă ar fi să enumăr ce beneficii are masajul cu pietre vulcanice, primul ar fi că, în timpul şedinţei, căldura emanată de pietre relaxează în profunzime muşchii, iar al doilea, ca temperatură ridicată produce transpiraţie, prin care sunt eliminate toxinele din organism.

 

Acest tip de masaj nu se realizează doar cu mâinile, ci şi cu roci, colorate în gri închis şi negru, mai mici şi mai mari. Toate sunt netede şi se încălzesc pentru terapie până la 50 de grade Celsius, cu ajutorul unui dispozitiv special.

 

Nu te speria, la această temperatură nu se produc arsuri ori dureri, ci doar ceva furnicături. Ca să stai fără griji, să ştii că toate pietrele sunt sterilizate înainte de utilizare. După ce se încălzesc, rocile se ung cu diverse esenţe aromatice, apoi se începe masajul propriu-zis.

 

Masajul cu pietre vulcanice – stimulează punctele energetice

 

În timpul masajului se utilizează mai multe tipuri de pietre, în funcţie de zonele corpului. De exemplu, pietrele vulcanice rotunde se aplică pe braţe şi mâini, cele ovale şi lungi se pun în zona gâtului, iar rocile de dimensiuni mari, netede, se aşează pe stern şi în zona lombară. Acestea sunt fixe.

 

Cu pietrele mai mici se face masajul propriu-zis, utilizându-se tehnicile specifice. Astfel, rocile alunecă pe piele, de la dreapta la stânga şi de sus în jos, şi produc o tensiune plăcuta de-a lungul corpului. Sunt şi pietre mici care se aşază între degetele de la picioare. Acestea au rolul de a îmbunătăţi circulaţia periferică.

 

Pietrele acţionează unde are nevoie corpul

 

Un lucru spectaculos la aceasta terapie bazată pe roci vulcanice este ca pietrele „simt“ locul unde are corpul nevoie de ajutor şi se apuca de treabă. De aceea se răcesc mai repede decât celelalte, pentru că lucrează intens să elimine dezechilibrul din organism. Odată îndepărtat obstacolul energetic, circulaţia sangvină începe să funcţioneze la capacitate maximă şi odată cu ea şi funcţiile de detoxifiere a ficatului, rinichilor şi colonului.

 

Dacă tot nu te-am convins de ce beneficii are masajul cu roci vulcanice, îţi mai spun că prin această tehnică se pot diminua şi chiar elimina stresul şi durerile profunde.

 

Ţine cont de canalele energetice şi de cele 7 chakre

 

Masajul cu roci are la baza cunoaşterea canalelor energetice sau meridiane ale corpului şi a centrilor energetici, numiţi chakre. Aceştia sunt situaţi pe linia mediană a trupului, de-a lungul coloanei, şi sunt conectaţi cu organele şi funcţiile corpului.

 

Pe parcursul şedinţei de masaj, rocile vulcanice transfera energia lor binefăcătoare întregului corp, până la nivelul celulei. Astfel sunt distruse energiile negative care produc dezechilibre în corp şi se reface echilibrul şi armonia psihică şi fizică. Aproximativ o oră şi jumătate durează o şedinţă de masaj, după care este obligatoriu să te hidratezi.

You Might Also Like

Fără comentarii

Adaugă un comentariu