Lifestyle Masaj Sănătate

Terapia Bowen – auto-vindecarea corpului si a mintii

12 octombrie 2016

Ce ai crede dacă ți-am spune că organismul tău are abilități și puteri ascunse de care tu nu știai? Printre ele, există chiar și abilitatea sa de a rezolva problemele corpului și a minții și a readuce armonia în gândirea și musculatura ta. Ne-ai crede pe cuvânt?

Ei bine, nu îți spunem doar noi acest lucru. Deși în România s-a descoperit de puțin timp, pe plan internațional deja se practică de zeci de ani metode prin care să se activeze aceste funcții-minune ale corpului uman, fără să fie nevoie de operații, tratamente medicamentoase sau ședințe îndelungate de terapii în spitale și clinici medicale.

Metoda care activează puterea și capacitatea de autovindecare a organismului se numește terapia Bowen sau Bowtech (prescurtare de la Bowen Technique). Ea este considerată cea mai simplă și eficientă metodă holistică de vindecare a secolului 21.

Fiind o metodă nouă de vindecare, există puține saloane terapeutice din România unde poți avea parte de această tehnică. Din fericire, la noi la salon poți să experimentezi terapia Bowen chiar pe pielea ta.

De ce să faci acest lucru? Iată câteva motive!

Ce este și când se recomandă terapia Bowen?

Terapia Bowen este o metodă unică și nonintruzivă care te ajută să îți reechilibrezi sistemul nervos, sistemul osos și cel muscular. Spunem că este unică pentru ea nu se aseamănă niciunei alte terapii prin masaj și chiar nu sunt recomandate alte terapii corporale în perioada în care practici Bowen pentru că nu sunt compatibile.

Iată care sunt efectele terapiei Bowen:

  • Recăpătarea echilibrului psihic: simți o relaxare totală, stresul dispare, grijile sunt tratate cu mai mult calm și te eliberezi de energiile negative;
  • Restabilirea meridianelor energetice: deși această tehnică nu se bazează nici pe acupunctură, nici pe presopunctură, senzațiile pe care le experimentezi în timpul unei ședințe sunt similare;
  • Realinierea deplasărilor osoase: dacă suferi de dureri de oase și dacă ai deplasări ale acestora datorate poziției greșite pe care o ai în fiecare zi sau a altor cauze, terapia Bowen poate fi cea mai simplă de aplicat soluție pentru tine, fără să ai parte de manipulări ale articulațiilor sau oaselor;
  • Eliberarea tensiunilor musculare: deși nu se masează mușchii, îi vei simți cum se vor relaxa și vor lucra pentru eliberarea tensiunii din organism. Te vei elibera chiar și de durerile musculare sau cârcei frecvenți, după ce ai parte de mai multe ședințe de terapie.

De multe ori, cele patru probleme de mai sus stau la baza unor boli sau complicații care îți pot afecta viața și performanța în munca ta de zi cu zi. De aceea, prin terapia Bowen, le combați din timp și previi apariția unor probleme care, în caz că vor exista, necesită intervenții medicale mai complicate și costisitoare.

Până acum, în toate cazurile cu pacienți pentru terapia Bowen pe care le-am avut la Salon Deea, am primit feedback pozitiv. Pacienții au simțit mereu o stare de relaxare totală și o senzație de ușurare și eliberare, ceea ce ne-a bucurat foarte mult.

Nefiind o metodă intruzivă, terapia Bowen nu forțează corpul să se vindece; ea doar îl pune pe calea corectă de a se auto-vindeca în propriul ritm, chiar de la prima ședință.

Durata unei ședințe de terapie Bowen este între 40 și 60 de minute și ea constă într-o serie de atingeri delicate cu degetele asupra mușchilor și țesăturilor articulare. Fiecare atingere are un scop clar definit și activează un punct de energie pe care îl cunoaște doar terapeutul.

Te simți pregătit să începi acest proces de auto-vindecare? Cunoști pe cineva cine ar putea avea nevoie de terapia Bowen? Așteptăm să ne contactezi pentru a stabili o programare la unul din terapeuții noștri!

You Might Also Like

Fără comentarii

Adaugă un comentariu