Cosmetică Estetică Sănătate

Vara și soarele prieteni sau dușmani pentru tenul tău?

26 mai 2015

În fiecare an așteptăm cu nerăbdare sosirea verii, anotimpul vacanței, anotimpul eliberării corpului de greoaiele și multiplele articole vestimentare, dar și anotimpul expunerii întregii frumuseți…

Vizita la esteticiana ta preferată te pregătește să întâmpini soarele ca pe un bun și drag prieten.

Expunerea la soare fără o pregătire a tenului adecvată, este ca o invitație la îmbătrânire, fără să mai vorbim de roșeața primelor ore de soare care nu e decât încercarea pielii de a-ți spune: ,,mă arde, fă ceva!”. În această fază, pielea a suferit un atac major la nivelul fibrelor de colagen și elastină care sunt suportul pielii noastre; distrugerea lor duce la diminuarea elasticității și tonusului pielii.

O cantitate minimă de soare este necesară corpului nostru pentru a produce importanta vitamina D care fixează calciul în oase; este suficientă expunerea pe care o presupune viața cotidiană într-o zi de vară. Mai departe, expunerea la soare poate fi dăunătoare pielii.

Tenul tău are acum nevoie de curățare prin exfolierea celulelor moarte de la suprafața pielii, hidratare profundă din interior spre exterior prin alimente minune pentru hidratare: fructe și legume proaspete, pește, ceai verde, alb, roșu și nu în ultimul rând apă, iar din exterior spre interior prin creme aplicate dimineața și seara, adecvate vârstei și tipologiei tenului (tenul uscat are nevoie de o cremă semigrasă; tenul gras de o cremă pe bază de apă).

Să nu uităm antioxidanții din fructele de sezon care ne protejează acționând ca un scut împotriva radicalilor liberi ce atacă celulele și cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. Antioxidanții naturali se absorb rapid de către piele; curele de sezon duc la o piele sănătoasă, catifelată și luminoasă.

Astfel, căpșunile — sunt tonifiante ale pielii. Se storc 3-4 căpșuni și cu zeama respectivă se ung fața, pleoapele și gâtul. După 15 minute, se spală cu infuzie de mușețel. Pentru tenurile uscate se prepară o mască din sucul de căpșuni amestecat cu smântână, iar pentru tenurile grase se amestecă sucul cu puțină argilă și câteva picături de suc de lămâie.

Caisele — tonifiante ale tenului normal și ale tenului gras cu puncte negre, cu tendință la acnee – se folosește fructul proaspăt zdrobit.

Piersica — remediul pentru îngrijirea tenului seboreic. Se prepară masca cu argilă sau se poate folosi fructul proaspăt trecut ca atare pe față.

Banana — are acțiune tonică și emolientă pentru toate tipurile de ten. Masca se prepară dintr-o banană bine coaptă, la care se adaugă o linguriță de miere și 20 picături de suc de lămâie.

Pepenele galben — se folosește miezul de pepene sau sucul sub formă de mască în tratamentul pielii ofilite, deshidratate, uscate.

Varza — sucul de varză se folosește în tratamentul tenurilor acneice.

Folosiți măștile naturale de 2-3 ori pe săptămână, iar zilnic, cu 30 de minute înainte de ieșirea din casă aplicați cremele hidratante cu factor de protecție solară de minim 15SPF; aplicarea lor se repetă la 2 ore. Nu uitați brațele și mâinile, o pigmentare nu e de dorit. Ochelarii de soare și pălăriile sunt mai mult decât chic, sunt necesare !

O vară minunată vă doresc, plină de sănătate și frumusețe!

Mirela Floștoiu

You Might Also Like

Fără comentarii

Adaugă un comentariu